Fragment de l'Informe presentat pel Coordinador General d'EUPV, Joan Ribó, al Consell Nacional d'EUPV del 30 de juny de l'1:

4.- Estem veient amb forta preocupació les contrareformes empreses pel Partit Popular en l’àmbit educatiu. Destaquen per la seua importància la contrareforma de la LOGSE i la Llei d’Ordenació Universitària.

En aquesta moments ens trobem en procés de discussió de l’Avantprojecte de Llei Orgànica d’Universitats (LOU). Un projecte molt negatiu per vulnerar el principi constitucional d’Autonomia Universitària, fomentar la privatització de les Universitats i suposar una clara involució que amenaça de forma directa les millores en docència, investigació i gestió democràtica produïdes des del final del franquisme a l’imposar representants del poder polític en el govern acadèmic de les Universitats, retallar la representació d’estudiants, PAS i professorat contractat i devaluar els òrgans col.legiats, impedir la carrera docent i tornar a les oposicions centralitzades d’antany, allunyar la igualtat d’oportunitats en l’accés a la Universitat i facilitar de forma descarada la creació d’Universitats privades i l’equiparació de les mateixes en els òrgans de coordinació actual.

Per tots aquests motius saludem la manifestació que va realitzar-se en València el passat 30 de maig i cridem a la més ampla mobilització ciutadana al voltant de la defensa de les Universitats públiques valencianes que, al nostre entendre, s’hauria de traduir en una Plataforma Unitària que agrupe a organitzacions polítiques polítiques, sindicals, estudiantils etc. amb la finalitat de donar una resposta articulada a aquesta llei.